Vägens krigare

TalandeMord

Författare: Dettwiler, René
ISBN: 978-91-980776-1-2
Bandtyp: Inbunden
Utgivningsår: 2014
Storlek: 148x28x210
Sidor: 338

Tyskland 1945. En väska smugglas ut från det svårt krigssargade Berlin med hemlig kurir. Innehållet i väskan har kraft nog att ändra maktbalansen i hela norra Europa, och den unge mannen som det levereras till svär att skydda det med sitt liv.

Drygt sextio år senare, hamnar Harald Walter under en vanlig arbetsresa mitt i en fruktansvärd olycka. Ur en brinnande bil vinglar en chockad kvinna ut i vägbanan. En äldre man sitter fastklämd i bilvraket, troligen redan död. Harald försöker lugna kvinnan tills ambulans och räddningspersonal anländer.

Men dagarna efter är det som om olyckan aldrig har hänt. Alla spår är bortsuddade, och när Harald frågar runt för att få veta hur det gick med kvinnan verkar ingen bry sig. Trots det – eller just därför – kan Harald inte sluta tänka på olyckan. Det verkar som om någon medvetet försöker dölja vad som hände. I sin jakt på svar dras Harald allt längre in i en historia där inget är vad det i förstone ser ut att vara. Att ställa fel frågor kan visa sig vara förenat med livsfara.

Vägens krigare är en tät och spännande thriller i högt tempo, där händelser i nutid spinner trådar långt bakåt i tiden. Harald Walter upptäcker att det stora kriget fortfarande kastar skuggor över människorna. Vem kan han lita på? Och vem ljuger ännu, efter alla dessa år, för att skydda sin hemlighet?   

Här kan du läsa första kapitlet

Inbunden bok

Ljudbok

Ebok

adlibris.com

dito.se

dito.se